Dieta antyrakowa! Tę kombinację warzyw organizm przyswaja 15 razy szybciej!

Organizm, któremu dostarczamy dzienną dawkę warzyw staje się bogaty w śladowe pierwiastki, które tworzą zdrowe komórki.

Naukowcy z Uniwersytetu Medycznego w stanie Ohio wykazali, że jedzenie pomidorów połączonych ze zdrowymi tłuszczami wspomaga wchłanianie zbawiennych dla człowieka antyoksydantów. Regularnie i systematycznie spożywany pomidor razem z awokado działają antyrakowo.

 

Oto przepis na sałatkę antyrakową z pomidorem i awokado:

– olej lniany tłoczony na zimno i nieratyfikowany, nieoczyszczony

-4 pomidory

-awokado

-1/2 czerwonej cebuli

-sok z limonki lub cytryny

-odrobina świeżej bazylii i oregano

-garść orzeszków ziemnych

-szczypta kolendry i świeżej mięty

– 100 g ugotowanej ciecierzycy

 

Do oleju lnianego wyciskamy sok z limonki lub cytryny oraz kolejno wymienione przyprawy. Gotowy sos dolewamy do sałatki i wszystko mieszamy. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. 

 

Dowiedz się, które jeszcze z warzyw są najsilniejsze w zwalczaniu komórek rakowych!

 

Komentarze