To zakazany składnik sałatki jarzynowej. Ostrzega przed nim sama Magda Gessler!
Wielu sądzi, że przygotowanie sałatki jarzynowej to bardzo proste zadanie. Jak się jednak okazuje bardzo łatwo można popełnić poważny błąd dodając ten składnik! Przed jego używaniem przestrzega gwiazda TVN Magda Gessler.
Magda Gessler opublikowała na Instagramie krótki filmik, na którym tłumaczy zasady przygotowania sałatki jarzynowej. Gwiazda „Kuchennych Rewolucji” zdecydowała się wyjaśnić, co należy dodać do tej popularnej potrawy a co jest zakazanym składnikiem. Otóż do sałatki jarzynowej nie należy dodawać…
cebuli. Zdaniem Gessler jej ostry smak oraz zapach psują smak całej sałatki. Fermentacja cebuli wiąże się z wydzielaniem bardzo nieprzyjemnego zapachu.
-Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyje taki gaz cebulowy – mówi restauratorka. Gessler dodała, że w sałatce powinny znaleźć się żółte, kleiste ziemniaki. Niestety często dodajemy mączyste. Ponadto jarzyny powinny zostać ugotowane w rosole a nie w wodzie.
https://www.instagram.com/tv/CNCWaADDijL/?igshid=155zqumlahwso
Fot. YouTube