Lubisz jedzenie z McDonald’s? Nie zdziw się jeśli…

McDonald’s to jedna z sieci charakteryzująca się standaryzacją.

Gdziekolwiek będziemy na świecie, to w McDonald’s  hamburger czy frytki powinny smakować tak samo. Co więcej, ten smak jest od lat niezmienny. I właśnie tego typu podejście jest jednym z sekretów sukcesu „maka” – zawsze tak samo i wszędzie tak samo.

 

Jednak w najbliższym czasie sieć, szykuje wręcz rewolucyjne zmiany. Jak podaje biuro prasowe McDonald’s takich zmian nie było od 20 lat, a Polska jest pierwszym krajem, gdzie je wprowadzono!

 

Przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad 3 lata, przeprowadziliśmy setki testów i badań. Warto podkreślić, że Polska jest pierwszym krajem w Europie, który wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według nowych procedur – informuje Krzysztof Czarnecki, odpowiedzialny za wprowadzenie zmian w McDonald’s Polska

 

Na czym polegać mają zmiany w McDonald’s i czy będziemy zaskoczeni?

Te „rewolucyjne” modyfikacje dotyczyć będą kanapek Big Mac, McRoyal, Cheeseburger, Hamburger, WieśMac i McDouble. Jak podaje McDonald’s, różnica będzie kolosalna!

 

Nowa bułka w klasykach jest ciemniejsza i lepiej wypieczona, stworzona w oparciu o zmienioną recepturę. Mięso w burgerach jest poddawane procesowi grillowania według nowych zasad, które sprawiają, że jest ono jeszcze bardziej soczyste. Podczas grillowania bezpośrednio do wołowiny dodawana jest aromatyczna cebulka, która nadaje jej wyrazistego smaku. Ponadto temperatura grilla jest wyższa, co sprawia, że burger jest bardziej gorący. Dodawany do niego ser pod wpływem temperatury apetycznie rozpływa się w burgerze. Całość kompozycji uzupełniają świeże i chrupiące warzywa.

 

Jak sądzicie, czy przeciętny bywalec „maka” zauważy te zmiany…?

 

>>>Kammel podjął ważną decyzję! Rozstaje się z…

 

fot. https://www.facebook.com/McDonaldsPolska/

cyt, mcdonlds.pl



Komentarze