Wiele osób szuka cudownego sposobu, aby schudnąć. Jedni piją specyfiki z apteki, inni sięgają po tabletki redukujące wagę. Niestety, bez odpowiedniej diety nie można wyeliminować nadwagi. Warto sięgnąć po odpowiednie składniki, które przyspieszają metabolizm i wspomagają utratę wagi.
Znajdziecie je w przepisie na dietetyczną zupę z soczewicy. Czosnek przyspiesza metabolizm i spalanie tłuszczów, a zawarte w nim olejki eteryczne dają uczucie sytości.
Zawarta z zupie kurkuma zatrzymuje rozwój bakterii w organizmie. Działa również przeciwpasożytniczo i przeciwzapalnie. Znajduje ona swoje zastosowanie w leczeniu otyłości. Okazuje się, że kurkuma może wpłynąć na skład komórek tłuszczowych, przekształcając komórki białego tłuszczu, na komórki brunatne.
Zobacz też: [VIDEO]Nagrał film jak zrzuca starą lodówkę z urwiska. Został namierzony przez policję i poniósł taką karę!
ZUPA Z SOCZEWICY
SKŁADNIKI:
3 łyżki oliwy i trochę do skropienia
2 cebule, drobno posiekane
4 ząbki czosnku, zmiażdżone
2 łyżeczki kminu
½ łyżeczki kurkumy
½ łyżeczki mielonej kolendry
½ łyżeczki soli
1 l bulionu warzywnego
200 g zielonej, sypkiej soczewicy, opłukanej i odsączonej
sól i czarny pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: