McDonald’s ma nadzieję przyciągnąć klientów, którzy opuścili sieć w poszukiwaniu lepszej jakości, wygody i wartości.
W związku z tym wprowadzono prawdziwą rewolucję! Popularna kanapka McRoyal będzie przygotowana ze świeżej, a nie z mrożonej wołowiny. Zmiana rozpocznie się w przyszłym roku w większości amerykańskich restauracji.
McDonald’s liczy na to, ze użycie świeżego mięsa będzie możliwe także w Big Mac i McDouble dzięki zwiększeniu ruchu w sieci.
Chris Kempczinski, amerykański szef McDonalda powiedział:
„Kiedy robisz świeży kotlet na grillu, nie robisz go na zapas. Krótszy czas przygotowania na grillu oznacza lepszy smak. Przygotowany kotlet bezpośrednio z grilla jest dostarczany do klienta.”
Mrożone produkty są stosowane w McDonald’s od 1973, gdy mrożonki stały się sposobem rozwój sieci. Teraz sieć wraca do tradycyjnych form przygotowania posiłków rozpoczynając swoją misję poprawiania smaku.
źródło: usatoday, fot. mcdonalds.pl