W znanym markecie sprzedawano szalenie niebezpieczne jajka! To się w głowie nie mieści! Jak do tego doszło?
W wyniku kontroli i badania laboratoryjnego wykryto obecność bakterii Salmonella spp. w partii jaj, zarówno na powierzchni skorupek, jak i w środku.
Zobacz także: Joanna Racewicz doprowadziła fanów do ŁEZ! Wystarczył krótki wpis!
Produkt – Jaja kurze ściółkowe.
Kod na skorupkach jaj – 2PL 14131317
Nr partii – 21.12.2020.O8
Termin przydatności do spożycia – 21.12.2020 r.
Producent – Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o., Włostowa 109 D, 48-317 Korfantów
Ferma z której pozyskano jaja – Ferma Niosek Ząbkiewicz Sp. J., ul. Siemiątkowskiego 18, 05-540 Radzanów
Numer zakładu pakowania jaj: PL 16075903
Dystrybucja w sieci handlowej Stokrotka
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Zakopanem powiadomił o zaistniałej sytuacji Powiatowego Lekarza Weterynarii w Nysie, który nadzoruje zakład pakowania jaj.
Sieć Stokrotka wycofa produkt z obrotu.
Konsumenci, którzy zakupili jaja w Stokrotce, mogą dokonać ich zwrotu w najbliższym sklepie tej sieci.
– Wszystkim klientom, którzy zwrócą produkt lub jego część wraz z opakowaniem (konieczne do identyfikacji partii produktu), zostanie zwrócony koszt nabycia produktu – podał Główny Inspektorat Sanitarny.
Trwa postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.
Nie jedzmy tych jaj, zwłaszcza na surowo! Uważajmy też na skorupki, bo tam również znajdują się bakterie!
Zobacz także: Natasza Urbańska pozuje cała w… Fani ODLECIELI do nieba!
Fot. Pixabay
Źródło: GIS