Takie obiady jada AGNIESZKA CEGIELSKA! Mają działanie ANTYNOWOTWOROWE

Agnieszka Cegielska dzieli się niesamowitym przepisem, który w całości stanowi bombę witaminową i jest niezastąpiony w budowaniu odporności!

Cegielska to znana prezenterka telewizyjna, pogodynka i propagatorka naturalnego stylu życia, a dawniej modelka.

 

Gwiazda podzieliła się z nami przepisem na hummus z buraków, który z powodzeniem jako dodatek do warzyw ugotowanych na parze może stanowić znakomitą alternatywę dla obiadu.

„Zawsze gotuję więcej buraków, bo można je przechować w lodówce i na drugi dzień przygotować z nich smaczny hummus, który posłuży nam za obiad”- mówi Agnieszka Cegielska.

 

Oto przepis na hummus z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi.

 

Składniki:

Gotowane buraki

Kawałek serka koziego

4 ząbki czosnku surowego albo podprażonego na maśle klarowanym

Kawałek kalarepy

Pół awokado

Oliwa z oliwek

Łyżka masła klarowanego

Garść orzechów włoskich

Sól, czerowny pieprz i świeża kolendra oraz czarny sezam.

 

ZOBACZ TEŻ:Weronika Rosati w szponach NAŁOGU! Zrobiła to PRZY WŁASNEJ CÓRCE!

 

Ugotowane buraki i kalarepę kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera, dodajemy świeżą kolendrę, czosnek, awokado, serek kozi i orzechy włoskie.

 

Na koniec dolewamy oliwę, łyżkę masła klarowanego i wszystkie przyprawy. Blendujemy i odstawiamy na chwilkę do lodówki, hummus można doprawić delikatnie czarnuszką w ziarnach albo mieloną i świeżą kolendrą.

 

ZOBACZ TEŻ:NIEWIDOMY wpadł pod samochód i wtedy wydarzył się CUD!

 

Orzechy należy wcześniej namoczyć albo podprażyć na maśle razem z czosnkiem, żeby były łatwiejsze do strawienia.

SMACZNEGO!!!

 

 

Źródło:tvnzdrowie

Źródło zdjęcia:Instagram

Komentarze