Tłusty czwartek: Andruty przekładane masą czekoladową! Dzięki temu przepisowi oczarujesz znajomych.

tłusty czwartek

Dziś długo wyczekiwany przez wszystkich tłusty czwartek. Wielu z nas niezależnie od tego czy jest na diecie czy nie, zdrowo sobie pofolguje i będzie zajadać się przepysznymi słodkościami, takimi jak pączki czy faworki. Niektórzy zamiast kupować je w sklepie sami przygotują coś pysznego, by oczarować rodzinę i znajomych.

Pączki, faworki, ciasta i ciasteczka będą dziś głównym tematem rozmów w pracy czy w szkole. Tłusty czwartek to idealna okazja, by ponapychać się słodkościami. Dziś nie powinniśmy się przejmować konsekwencjami przejedzenia i do woli delektować przepysznymi pączkami czy faworkami. Trudno będzie się im oprzeć, ponieważ mijając sklepowe wystawy pełne różnego rodzaju pączków i wyrobów cukierniczych mało kto będzie w stanie się im oprzeć. Wiele osób postawi dziś również na wyrób własny. Jeżeli wrócimy z pracy i nie będziemy mieli zbyt dużo czasu na przygotowanie czasochłonnych faworków czy pączków warto przygotować coś równie pysznego.

 

ZOBACZ:Za TYLE Gessler sprzedaje faworki! Ludzie przecierają oczy ze zdumienia.

 

Idealnym rozwiązaniem na dziś będą Andruty przekładane masą czekoladową. Ich przygotowanie nie zajmie nam zbyt wiele czasu, potrzeba na to około godziny. Warto również podkreślić, że andruty są łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim tanie. Do ich wytworzenia będziemy potrzebować następujących składników:

 

  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 1 ½ szklanki mleka w proszku

Równie prosty jest proces ich przygotowania. Należy zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao. Po zagotowaniu należy odstawić je do wystudzenia. Później do wystudzonego mleka dodajemy mleko w proszku i dokładnie ze sobą wszystko mieszamy. Andruty przekładamy przygotowaną masą. Przed podaniem gotowej przekąski wstawiamy ją na godzinę do lodówki. Smacznego!

 

ZOBACZ TAKŻE:Andruty przekładane masą czekoladową! Hit PRL-u powraca! Sekretem jest…

 

źródła: m.smaker.pl, foto: pixabay.com

 



Komentarze