TYLE zapłacili za pączki u Gessler. Niektórzy spadną z krzeseł.

Co roku w Tłusty Czwartek pączki u Magdy Gessler to „mała sensacja”. Zaczynają się komentarze na temat tego ile zapłacimy za pączka u najsłynniejszej restauratorki w kraju.

W tym roku cena zwala z nóg! Przekonaj się ile, za pączka życzy sobie Magda Gessler w jednej ze swoich słynnych restauracji.

 

W jednej z warszawskich restauracji „Słodki Słony”  w Warszawie u Magdy Gessler mamy do wyboru 6 różnych smaków pączków: z różą, z maliną, ze śliwką, z jagodami, z adwokatem lub z czekoladą. Taka przyjemność nie należy jednak do najtańszych.

Jak przedstawia się cena pączków w porównaniu z cenami ze sklepów?

 

W zeszłym roku w zależności od rodzaju, kosztowały one w granicach 8-9zł. W tym roku w Tłusty Czwartek za pączka musieliśmy zapłacić 10 zł. Natomiast za pudełko faworków o zawartości 400 gram zapłacimy 60zł.

 

Jakiś czas temu ceny u Magdy Gessler komentowała blogerka Anna Skura. Twierdziła, że są one kosmiczne i uważa, że to lekkie przegięcie. Sama córka Gessler tłumaczy, że klienci płacą za jakość, a więc za produkty z jakich są one zrobione, stąd ceny są adekwatne. Z pewnością zdania na ten temat będą podzielone.

 

Magda Gessler na swoim Instagramie zachęca do spróbowania swoich pączków. Restauratorka zdradziła, że jej ulubiony smak, to ten z różą. „To szczęście przynosi” – zapewnia.

Pod zdjęciem oprócz zachwytów i pochwał, nie obyło się także bez złośliwości. Jeden z internautów pyta, czy tegoroczna cena za sztukę to 50 zł. 

Wielu klientów zachwala pączki Magdy Gessler twierdząc, że są naprawdę przepyszne.

 

„Na całym świecie nie ma lepszych”

 

„Wyglądają obłędnie”

 

„Stałem dobre pół godziny w kolejce przed otwarciem, ale warto było. Różane są perfekcyjne, skórka usiekana misternie, wnętrze zwiewne, lukier jak lód kruchy”.

 

 

 

ZOBACZ TEŻ:Przykra informacja. Paweł Królikowski niestety nie mógł…

 

 

Źródło:onetgotowanie

Źródło zdjęć:Instagram



Komentarze