Używasz zwykłego masła do smażenia i pieczenia? Zastąp je ulubionym masłem Magdy Gessler czyli klarowanym. Jest ono o wiele zdrowsze, niż to zwykłe i do tego można je samodzielnie przygotować w domu, bez niepotrzebnego biegania po sklepach. Dzięki klarowaniu, czyli powolnemu podgrzewaniu, z masła pozbywamy się wody, białka i laktozy – to bardzo dobra wiadomość dla osób, które ich nie tolerują. Masłopoddane procesowi klarowania nadaje potrawom wyjątkowy smak i świetnie nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Składa się ono niemalże z samego czystego tłuszczu i choć w 100 g znajduje się aż 900 kcal, to jednak osoby odchudzające się nie powinny z niego rezygnować. Dlaczego? Masło klarowane ma świetne właściwości, przyspiesza metabolizm i ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej, dlatego, jeśli się odchudzasz, masło klarowane powinno pomóc ci zrzucić nadprogramowe kilogramy.
Źródło WP
MM