Grunt to dobrze wykorzystać to co jest nam dane. Polak wszedł na szczyt dymiącego, najwyższego i największego w Europie wulkanu, gdzie postanowił zrobić sobie grilla.
Wszystko jest możliwe, a to zapewne najbardziej niebezpieczna kiełbasa z grilla na świecie. Etna – najwyższy, największy i zapewne najbardziej rozpoznawalny wulkan na Europie, a na nim polski podróżnik Grzegorz Gawlik. Polski podróżnik i nie tylko, Grzegorz jest również alpinistą, dziennikarzem, fotografem oraz prawnikiem. Jego marzeniem był grill na skraju krateru dymiącej Etny i udało się. W tvn24 w rozmowie z Jakubem Poradą przyznał: próbowałem też smażyć mięso na gorących wyziewach wulkanicznych, ale trochę przesiąkło siarką i już nieco gorzej smakowało.
Celem Grzegorza Gawlika jest wejście na 100 wulkanów, gratulujemy obecnych osiągnięć i życzymy kolejnych!
źródło: tvn24bis
fot.: facebook / screen tvn24bis
kg