Jeśli chcecie, aby na waszym świątecznym stole wypieki piekła Magda Gessler musicie się przygotować na spory wydatek! Ceny wręcz porażają. A najdroższy jest makowiec!
Magda Gessler to bez wątpienia jedna z najbardziej barwnych postaci polskiego show biznesu. Restauratorka zyskała popularność dzięki roli prowadzącej Kuchennych Rewolucji, które goszczą na antenie już od prawie dziesięciu lat. W międzyczasie Magda zaczęła się realizować także jako pełnoetatowa celebrytka: pojawia się na ściankach, udziela dużo wywiadów. Ostatnio nawet wzięła udział w produkcji: „Starsza pani musi fiknąć” (TVN).
Bycie celebrytką ma swoje plusy. Przekonała się o tym Gessler, która przez cały czas odcina kupony od swojej popularności. A tę popularność zawdzięcza nie tylko Kuchennym Rewolucjom, ale przede wszystkim swojej unikatowej charyzmie! Oprócz kariery w telewizji restauratorka prowadzi też kilka biznesów, m.in. lokal Słodki Słony w Warszawie, który wielokrotnie zachwalała w wywiadach. Żeby zjeść pączka u Gesslerowej na Tłusty Czwartek trzeba było wydać aż 9 złotych! Chętni i tak byli.
A że zbliża się Boże Narodzenie to jest to kolejna okazja do szybkiego zarobku. Oferta świątecznych wypieków z restauracji Magdy Gessler przyprawia o zawrót głowy! „Kreatorka smaku i stylu”, jak siebie nazywa za jeden kilogram makowca inkasuje 110 zł! Sprawdźmy inne wypieki z menu. Za pół kilo strudla malinowego zapłacimy 50zł, za sernik świąteczny (1kg) – 65 zł, a pierniki świąteczne to koszt 70 zł (0,85kg)!
ZOBACZ TEŻ: Masz konto w TYM banku? Uważaj! Znikają pieniądze!
Internauci piszą: „No cennik to ma kosmiczny – raczej nie dla przeciętnego zjadacza chleba”. Pojawiają się obronne zdania: „Dla was to serio dużo? Nie rozśmieszajcie mnie 😀 U mnie, w malutkim miasteczku, średniej wielkości tort kosztuje w cukierni ~70 zł, więc nie rozumiem, o co ten hałas :P”.