Salmonella w serze żółtym. GIS ostrzega!

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące sera żółtego w plastrach.

Chodzi o znaną markę, dostępną w wielu sklepach spożywczych.

 

https://www.gov.pl/web/gis

 

„Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach”

GIS ostrzega przed spożywaniem sera z Salmonellą, bo może to spowodować zatrucie pokarmowe.

Wskazany produkt to Ser Złoty Mazur w plastrach, pakowany w opakowania po 150 g.

 

Nazwa produktu: Ser Złoty Mazur 150 g

Numer partii: 30.08/P6 16:59

Najlepiej spożyć przed: 28.11.2024

Kod kreskowy: 5900820008406

Producent: Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL” w Grajewie, ul. Elewatorska 13, Grajewo, 19-203, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 20041601 WE

 

Ser jest aktualnie wycofywany ze sprzedaży. Jeśli jednak posiadamy go w domu, nie powinniśmy spożywać tego produktu:

 

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

– podano w komunikacie.

Szczegóły na stronie GIS

 

https://www.gov.pl/web/gis
https://www.gov.pl/web/gis

Komentarze