Top 50 (miejsce z poprzedniego roku w nawiasach)
* Eleven Madison Park, Nowy Jork (3)
* Osteria Francescana, Modena, Włochy (1)
* El Celler de Can Roca, Girona, Hiszpania (2)
* Mirazur, Menton, Francja (6)
* Central, Lima (4)
* Asador Etxebarri, Axpe, Hiszpania (10)
* Gaggan, Bangkok (23)
* Maido, Lima (13)
* Mugaritz, San Sebastian, Hiszpania (7)
* Steirereck, Wiedeń (9)
* Blue Hill w Stone Barns, Pocantico Hills, Nowy Jork (48)
* Arpage, Paryż (19)
* Alain Ducasse au Plaza Athenée, Paryż (58)
* Restauracja André, Singapur (32)
* Piazza Duomo, Alba, Włochy (17)
* D.O.M., São Paulo, Brazylia (11)
* Le Bernardin, Nowy Jork (24)
* Narisawa, Tokio (8)
* Geranium, Kopenhaga (28)
* Pujol, Meksyk (25)
*Alinea, Chicago (15)
* Quintonil, Meksyk (12)
* Biały królik, Moskwa (18)
* Amber, Hongkong (20)
* Bilety, Barcelona (29)
* Klub Clove, Londyn (26)
* Ledbury, Londyn (14)
* Nahm, Bangkok (37)
* Le Calandre, Rubano, Włochy (39)
* Arzak, San Sebastian, Hiszpania (21)
* Pavillon Ledoyen, Paryż (72)
* Attica, Melbourne (33)
* Astrid y Gastón, Lima (30)
* De Librije, Zwolle, Holandia (38)
* Septime, Paryż (50)
* Kolacja przez Heston Blumenthal, Londyn (45)
* Saison, San Francisco (27)
* Azurmendi, Larrabetzu, Hiszpania (16)
* Relae, Kopenhaga (40)
* Cosme, Nowy Jork (96)
* Ultrafiolet przez Paul Pairet, Szanghaj (42)
* Boragó, Santiago (36)
* Reale, Castel di Sangro, Włochy (84)
* Brae, Birregurra, Australia (65)
* Den, Tokio (77)
* L’Astrance, Paryż (57)
* Vendome, Bergisch Gladbach, Niemcy (35)
* Restauracja Tim Raue, Berlin (34)
* Tegui, Buenos Aires (68)
* Hof van Cleve, Kruishoutem, Holandia (53)