Słynna restauratorka Magda Gessler ujawnia wytrawne menu na święta. Są w nim zawarte zarowno ciasta i desery jak i tradycjne świąteczne dania. Uwaga, ponieważ ceny są bardzo, bardzo wysokie!
Co znajdziemy w świątecznym cateringu Magdy Gessler? W ofercie cukierni sygnowanej nazwiskiem Magdy Gessler znajdziemy sporo chociażby tradycyjnych bożonarodzeniowych wypieków.
Wśród nich są m.in. piernik, makowiec, sernik i strudel. Jaka jest cena tych pyszności?
Z dostępnych ciast najdroższy jest makowiec, który kosztuje 110zł.Tuż za nim jest piernik świąteczny (0,85 kg za 70 zł). Najtańsze w tym zestawieniu są baba drożdżowa (0,7 kg), placek drożdżowy (0,6 kg) i strudel malinowy (0,6 kg), za który zapłacimy „zaledwie” 50 zł.
Wśród zup najwięcej zapłacimy za grzybową (0,9 l) – 55 zł. Najtańszy w tej kategorii jest barszcz czerwony (0,9 l) za jedyne 32 zł. Uszka, które się nadają do niego idealnie, kosztują 35 zł (10 sztuk).
Natomiast za jedno z ulubionych dań Polaków, a więc pierogi z kapustą i prawdziwkami (6 sztuk) zapłacimy 45 zł, a zasałatkę jarzynową (0,5 kg) 46 zł.
ZOBACZ TEŻ:Wyszło na JAW jak zarabiała na życie matka Zenka Martyniuka!
Magda Gessler to niekwestionowany autorytet kulinarny i właścicielka wielu restauracji w Polsce. Od 2010 roku prowadzi program „Kuchenne rewolucje”, a od 2012 roku jest jurorką w programie „MasterChef”. Z pewnością dania jakie rekomenduje wykonane są z najwyższej jakości składników co w efekcie przekłada się na cenę.
ZOBACZ TEŻ:Magda Gessler ujawniła RECEPTURĘ! Oto świąteczny przepis na FAWORKI z…
Źródło:onetplejada
Źródło zdjęcia:Instagram