Trwa sezon na szparagi, a entuzjastką tej byliny jest właśnie Magda Gessler.
Szparagi uprawiane były już w starożytności przez Egipcjan, Greków i Rzymian. Obecnie uprawy są także w Polsce, więc rośnie też popularność szparagów.
Magda Gessler jako znawczyni życia, kuchni i miłości prowadzi „sexy kuchnię” i dlatego na jej stole często pojawiają się afrodyzjaki. Jak mówi restauratorka i gospodarz „Kuchennych Rewolucji”:
„Szparag ma endorfiny, które wydzielają estrogeny. Czyli ewidentnie wzmacnia libido, ale również wzmacnia ciążę, ma w sobie kwas foliowy.
Również odchudza – 20 kalorii na 100 g to bardzo mało.
Zapobiega Alzheimerowi i w ogóle jest złotym środkiem na wszystko, bo ma witaminy C i B, które przeciwdziałają starzeniu się komórek, wzmacniają włosy i paznokcie. Same cuda „*
Samo przygotowanie szparagów nie jest trudne. Trzeba tylko zwrócić uwagę, by bylina była świeża. Trzeba odłamać końcówki i wyrzucić twardą część.
>>>Lara GESSLER pokazała goły TYŁEK! Zobacz ZDJĘCIA! (18+)
Restauratorka lubi grillowane szparagi. Można je też ugotować i podać z zasmażaną bułką tartą lub sosem np. beszamelowym. Ze szparagów przygotowuje się też delikatną zupę.
Magda Gessler przyznaje, że szparagi kojarzą jej się tylko z jednym!
„Ubóstwiam te o takich dużych główkach. Przypominają, to co przypominają. Cudowny zbiór małych kutasików.”
>>>Zrobiła to w sklepie IKEA! Wszystko nagrały kamery! (18+)
Jak Magda Gessler przyrządza szparagi zobacz TUTAJ
*cyt. tvn
fot. https://www.instagram.com/magdagessler_official/