Restauracje na całym świecie wpadają na różne pomysły, które pozwolą im się wyróżnić i zdobyć jak największą liczbę klientów. W niedawno otwartym lokalu gastronomicznym w Nowym Yorku sami polujemy na posiłek. Możemy złowić sobie jedną z trzech odmian ryb, a następnie zdecydować, jak ma być przyrządzona.
Japońska restauracja wkroczyła na amerykański rynek ze swoim oryginalnym pomysłem na zdobycie klientów. Każdy z gości może wypożyczyć wędkę i samemu złowić sobie posiłek. Dostępne są trzy odmiany ryb, wśród których znajdują się łosoś, pstrąg oraz skalnik prążkowany. Mniej doświadczeni wędkarze mogą oczywiście liczyć na wsparcie obsługi podczas polowania na jedzenie.
https://www.instagram.com/p/BBSD5EHjbIW/?utm_source=ig_web_copy_link
Restauracja ma trzynaście lokali w Japonii. Teraz stara się podbić nowy rynek. Trzeba jednak przyznać, że serwowane ryby nie należą do najtańszych. Ceny wahają się bowiem od 38 do 110 dolarów.
foto facebook / źródło therealdeal.com