Ludzkie mleko – spożywają, je zazwyczaj niemowlęta, zazwyczaj, ponieważ do jednej z restauracji w Londynie przychodzili również nieco starsi, a nawet dorośli.
Lody z ludzkiego mleka, czyli mowa o Icecreamists. Jedyna restauracja w Londynie, która sprzedawała lody z ludzkiego mleka, które serwowane były klientom w kieliszkach koktajlowych. W Icecreamists, z siedzibą w Covent Garden, z pierwszych 900 mililitrów ludzkiego mleka wyprodukowano, aż 50 porcji.
Lodziarnia serwowała lody i koktajle o różnych smakach, podobnie, jak w normalnych lodziarniach klienci mogli dostać lody czekoladowe, waniliowe, cytrynowe czy tiramisu.
W celu utrzymania najwyższych standardów. kontrole zdrowotne kobiet karmiących były dokładnie takie same, jak w przypadku dawców krwi, czy nasienia. Co ciekawe, kobiety dostarczające mleko do lodziarni uzyskiwały 15 funtów za niespełna 30 ml, a ceny lodów wahały się od kilku do nawet 19 funtów za porcję.
Użycie ludzkiego mleka w lodziarni to zapewne temat kontrowersyjny, ale jak wiadomo przekonania i gusta są różne, dokładnie tak samo, jak w przypadku wyboru ulubionego smaku lodów, które podobno w Icecreamists były całkiem dobre. Najlepsze lody czekoladowe, jakie kiedykolwiek jadłam! … Zdecydowanie polecam! – czytamy w komentarzu zamieszczonych przez jedną z internautek w opiniach Google. Pada więc pytanie, dlaczego Icecreamists już nie istnieje, skoro część osób wierzyła, że serwowane w tam produkty pomagały zniwelować objawy, coraz bardziej popularnego w XXI wieku baby blues’a.
fot.: instagram
kg