Magda Gessler-znana restauratorka postanowiła podzielić się świątecznym przepisem na pewne danie, którego przepis dała jej jeszcze babcia.
Babcia Magdy Gessler przekazała jej niesamowity przepis na nietypowe, świąteczne danie, jakim są faworki z karpia. Gwiazda postanowiła ujawnić ten znakomity przepis, aby mógł on zagościć na wielu wigilijnych stołach.
Oto przepis na faworki z karpia:
W tym celu potrzebujemy filet karpia do smażenia. Z połówki ryby musimy usunąć wszystkie zbędne elementy w postaci kręgosłupa i dużych ości, a także za pomocą noża odkrywamy tłuszczyk. Kroimy filet ryby na paski szerokości 5 centymetrów. Pośrodku filetu robimy nacięcie, przez które przekładamy końcówkę, a więc robimy to, co z ciastem przy okazji.
ZOBACZ TEŻ:Sprawdź co ci grozi, gdy PRZEDAWKUJESZ picie WODY!
Gdy filety są gotowe, możemy przejść do smażenia mięsa. Pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, jest panierowanie, by potem móc smażyć ryby w głębokim tłuszczu w temperaturze od 170 do 180 stopni Celsjusza. Panierkę można uzyskać poprzez zrobienie jej z orzechów włoskich i tartej bułki. Całość podajemy z koglem-moglem z chrzanem.
Czy znacie to danie, a może zechcecie je wypróbować poraz pierwszy? Smacznego!
ZOBACZ TEŻ:W 2020 roku te ZNAKI ZODIAKU wejdą w SZCZĘŚLIWE ZWIĄZKI!
Źródło:pikio.pl
Źródło zdjęcia:Instagram