Zupki w proszku to znany na całym świecie patent na szybkie poskromienie głodu. Niestety dla naszego organizmu zjadanie takich posiłków chociażby przez kilka dni niesie ze sobą zmiany w organizmie.
Świadczy to tylko o ich chemicznym i niezdrowym składzie, który nie jest obojętny dla zdrowia. Pewna dziennikarka postanowiła wziąć udział w eksperymencie, który miał na celu zjadanie przez tydzień gotowych zupek w proszku. Kobieta przez tydzień jadła codziennie zupki w proszku.
Dziennikarka Hana Hong zaczęła jeść przez 5 dni chińskie zupki na każdy posiłek dnia. Problemy zaczęły pojawiać już na drugi dzień! We znaki dawała się kobiecie ospałość i spadek energii. W kolejnych dniach zaczęło brakować jej innych wartościowych posiłków. Dieta już wtedy stała się dla niej męcząca, więc do jednego z dań postanowiła dodać trochę zdrowych składników.
W czwartym dniu ciągłego zjadania zupek w proszku nie czuła przyjemnego uczucia sytości po posiłku, a jednocześnie odczuwała mdłości i brak apetytu. Do tego towarzyszyła jej suchość w ustach i ogromne pragnienie.
Ostatniego dnia kobietę irytowały rzeczy, które normalnie nie wywoływałyby negatywnej reakcji. Dziennikarka podczas eksperymentu straciła na wadze około 1,8 kg.
ZOBACZ TEŻ:Krwawa masakra na statku! RYBACY zabili KAPITANA, a następnie…
Spożywanie takich produktów wiąże się ze wzrostem ciśnienia we krwi, które prowadzić może do poważnych chorób kardiometabolicznych.
Źródło:wprost.pl/pixabay