Agnieszka Cegielska dzieli się niesamowitym przepisem, który w całości stanowi bombę witaminową i jest niezastąpiony w budowaniu odporności!
Cegielska to znana prezenterka telewizyjna, pogodynka i propagatorka naturalnego stylu życia, a dawniej modelka.
Gwiazda podzieliła się z nami przepisem na hummus z buraków, który z powodzeniem jako dodatek do warzyw ugotowanych na parze może stanowić znakomitą alternatywę dla obiadu.
„Zawsze gotuję więcej buraków, bo można je przechować w lodówce i na drugi dzień przygotować z nich smaczny hummus, który posłuży nam za obiad”- mówi Agnieszka Cegielska.
Oto przepis na hummus z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi.
Składniki:
Gotowane buraki
Kawałek serka koziego
4 ząbki czosnku surowego albo podprażonego na maśle klarowanym
Kawałek kalarepy
Pół awokado
Oliwa z oliwek
Łyżka masła klarowanego
Garść orzechów włoskich
Sól, czerowny pieprz i świeża kolendra oraz czarny sezam.
ZOBACZ TEŻ:Weronika Rosati w szponach NAŁOGU! Zrobiła to PRZY WŁASNEJ CÓRCE!
Ugotowane buraki i kalarepę kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera, dodajemy świeżą kolendrę, czosnek, awokado, serek kozi i orzechy włoskie.
Na koniec dolewamy oliwę, łyżkę masła klarowanego i wszystkie przyprawy. Blendujemy i odstawiamy na chwilkę do lodówki, hummus można doprawić delikatnie czarnuszką w ziarnach albo mieloną i świeżą kolendrą.
ZOBACZ TEŻ:NIEWIDOMY wpadł pod samochód i wtedy wydarzył się CUD!
Orzechy należy wcześniej namoczyć albo podprażyć na maśle razem z czosnkiem, żeby były łatwiejsze do strawienia.
SMACZNEGO!!!
Źródło:tvnzdrowie
Źródło zdjęcia:Instagram