Produkty żywnościowe, czy prawie żywnościowe? Ekspertyza jedzenia pokazuje nam przykrą prawdę; zjadamy plastik, metal, elementy maszyn i oczy gryzoni. Mamy dla Ciebie 8 produktów żywnościowych, importowanych z Chin, których musisz unikać!
O obrzydliwym znalezisku w parówkach pisaliśmy TUTAJ. Teraz mamy 8 produktów żywnościowych z Chin, których musisz unikać. Znaleziono w nich: tworzywo sztuczne, pestycydy, chemikalia i masę plastiku.
Ryba Tilapia
Ta ryba może zjeść dosłownie wszystko, łącznie zanieczyszczeniami w wodzie. Prowadzone w USA badania dowodzą, że Tilapia jest bardziej szodliwa niż bekon.
Dorsz
Jeśli serwujesz dorsza, który pochodzi z Chin – lepiej uważać, a to wszystko za sprawą zanieczyszczonej wody i sposobów karmienia ryb.
Ryż z tworzywa sztucznego
Ryż – pozornie zdrowy i dietetyczny, w rzeczywistości coraz częściej mamy do czynienia z ryżem syntetycznym. W rzeczywistości może być on zrobiony z ziemniaków i żywicy.
Chiński Czosnek
Chiński Czosnek – stosowany ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze z zabijaniem bakterii ma niewiele wspólnego, jest pełen chemii i pestycydów.
Sok jabłkowy
Sok jabłkowy z Chin to nic innego jak źródło szkodliwych pestycydów, ulepszaczy i barwników.
Przetworzone grzyby
34% wszystkich przetworzonych grzybów pochodzi z Chin. Podobnie, jak z jabłkami, pełno w nich chemii i pestycydów.
Sól
Sól produkowana w celach przemysłowych znajduje się na stołach Chin. Dlatego też każda sól produkowana w Chinach może zawierać sól przemysłową. Spożywanie takiej soli może powodować wysokie nadciśnienie, zwiększyć ryzyko zawału serca i udaru mózgu.
Zielony groszek
Fałszywy zielony groszek został stworzony w Chinach, zawiera: soje, zielony barwnik i masę chemii.
Pamiętaj! Wybieraj zdrowo i jedź zdrowo!
źródło: healthyandnaturallife.com
fot.:
KG