CZOSNEK lekarstwem na koronawirusa? Naukowcy zdradzają czy DZIAŁA

W obecnych czasach szukamy każdego możliwego sposobu na poradzenie sobie z koronawirusem. Najczęstszym stosowanym przez nas rozwiązaniem jest medycyna naturalna.

Imbir, kurkuma, czosnek i wiele innych przypraw mogą wzmocnić odporność i są stosowane w walce z koronawirusem. Ale czy na pewno by pomogły?

 

Czosnek to zdrowa żywność, która może mieć pewne właściwości przeciwdrobnoustrojowe. Jednak nie ma dowodów, by jedzenie czosnku uchroniło ludzi przed nowym koronawirusem

 

– czytamy na stronie WHO.

 

CZYTAJ TAKŻE: Paweł Królikowski chciał popełnić SAMOBÓJSTWO?! Znamy szczegóły jego zwierzeń

 

W czasach koronawirusa wszyscy szukamy sposobu na to, by go uniknąć i zapobiec zarażeniu. Wiadomo między innymi, że dzięki wzmocnionej odporności można szybciej zwalczyć wszelkie choroby.

 

Odporność to ważna cecha naszego organizmu, dzięki której możemy zwalczyć wirusy. Wiadomo, że na koronawirusa najczęściej umierają osoby o obniżonej odporności. Warto więc zadbać o swoje zdrowie, stworzyć nawyki, które pomogą ją wzmocnić i zaprzestać tych, które ją osłabiają.

 

Naukowcy ujawniają, że przede wszystkim stres obniża odporność. Należałoby więc odłożyć spanikowane myśli na bok i zrelaksować się. Korzystne będzie także jedzenie owoców, warzyw i przypraw typu imbir, kurkuma i czosnek, bo mimo że nie ma potwierdzenia ich działania przeciwko koronawirusowi, to z pewnością sprawdza się we wzmacnianiu odporności organizmu.

 

CZYTAJ TAKŻE: Możemy się zarazić koronawirusem przez POT? Eksperci zaskoczeni!

 

Źródło: zdrowie.wprost.pl / foto Pixabay.com

Komentarze