Te jajka są bardzo niebezpieczne! Uważaj! To wszystko może źle się skończyć!
Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną wykazano obecność pałeczek Salmonella na skorupkach jaj. Postanowiono wycofać je z rynku.
Zjedzenie takich jajek może prowadzić do wystąpienia salmonellozy.
Zobacz także: Te osoby dostaną NIESPODZIANKĘ od rządu! Jest podpis PREZYDENTA!
Skażony produkt to „Jaja na śniadanie” AP Zamarski, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt.
Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301
Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901
Bakterię mają też Jaja świeże, klasa A, kategoria wagowa L, 30 szt.
Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301
Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901
Nie należy również jeść produktu Jaja świeże, klasa A, kategoria wagowa M, 30 szt.
Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301
Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901
Hurtownia poinformowała o konieczności wycofania produktu z rynku. O sprawie powiadomiono Powiatowego Lekarza Weterynarii w Cieszynie. Przeprowadzono już kontrolę, a producent zobowiązał się do utylizacji wskazanych jaj.
Nie jedzmy tych jajek, zwłaszcza na surowo. Uważajmy też, żeby nie przenieść bakterii ze skorupki na inne powierzchnie.
Zobacz także: Są WĄTPLIWOŚCI w sprawie kwarantanny! Okazuje się, że…
Fot. Pixabay
Źródło: GIS