Znane porzekadło mówi”jestem tym co jem”. Oznacza to nie mniej ni więcej tyle, że jedzenie ma kluczowy wpływ na nasze życie i zdrowie. Żyjemy w czasach kiedy pokarm stał się rynkowym produktem i producentów często nie interesuje wpływ jedzenia na nasze zdrowie ale to jak się sprzedają. Wiele z dostępnych produktów spożywczych to bezwartościowa pasza, która często ma skrajnie negatywny wpływ na nasze zdrowie i życie. Takich produktów jest coraz więcej na rynku. Zobacz czego powinieneś unikać aby żyć długo w dobrym zdrowiu.
Niektóre produkty znajdujących się na tej liście są śmiertelnie niebezpieczne i należy ich bezwzględnie unikać:
- Tłuszcze trans i produkty zawierające je: są to margaryna, mieszanki tłuszczów typu „masmix” itp, rafinowany olej roślinny, majonez, ketchup, fast foody, słodycze, mrożonki z olejem palmowym, chipsy, popcorn – te produkty są śmiertelnie niebezpieczne
- Produkty typu instant: zupki chińskie itp produkty, kostki bulionowe, soki rozpuszczalne – śmiertelnie niebezpieczne
- ryby małosolne w plastikowych opakowaniach: ryby przechowywane bez oleju lub soli mają dodatek śmiertelnie niebezpiecznej urotropiny – śmiertelnie niebezpieczne
- sztuczne słodziki: aspartam E 951, sukraloza E955, sacharyna E 954 i neotam E961 – śmiertelnie niebezpieczne
- paluszki krabowe: to soja z aromatem krabowym
- płatki kukurydziane i zbożowe z dodatkiem cukru: tak na prawdę z uwagi na technologię produkcji nie używa się w nich cukru tylko cyklaminian – bardzo szkodliwe
- kaszki dla dzieci: są pełne aromatów i sztucznych barwników
- wędliny sklepowe: w ich składzie przeważa słonina, tłuszcz z trzewi (sadło) i skóry wieprzowe, których smak, by przypominały mięso, wzbogaca się za pomocą dodatków smakowych. Są pełne uzdatniaczy i konserwantów
- produkty mleczne z długim terminem ważności: dopuszczalne jest jedzenie produktów o terminie przydatności do spożycia krótszym niż 2 tygodnie
- gotowe ciasta: są pełne substancji chemicznych
- słodycze: zawierają ogromne ilości cukru i chemii
- napoje gazowane: ogromne ilości chemikaliów
- soki w kartonach: długi termin przydatności zawdzięczają dużej ilości substancji chemicznych szkodliwych dla zdrowia
- kurczaki: pełne antybiotyków
- banany z przemysłowych upraw: swój piękny wygląd zawdzięczają około 400 typom agrochemikaliów
- truskawki i papryka poza sezonem: modyfikowane genetycznie z dużą zawartością chemikaliów.
Niestety często łączymy te pokarmy ze sobą, przez co dostarczamy organizmowi prawdziwej bomby chemicznej. Takie żywienie powoduje rozmaite, liczne choroby od niestrawności, przez alergie po zawały i nowotwory.
Pamiętaj! Jesteś tym, co jesz.
Źródło: odkrywamyzakryte.com
Fot. rasmed.pl
ZOBACZ TEŻ: https://wsieci24.pl/masowe-zatrucie-na-studniowce-miala-byc-afera-a-wyszlo-smiesznie-i-dwuznacznie/