Jak zabójcze może okazać się zjedzenie surowej potrawy na własnej skórze przekonała się pewna Amerykanka. Kobieta była wielką fanką owoców morza, dlatego po świeże produkty chodziła na lokalne targowisko. 55-latka kupiła siatkę ostryg, jednak była tak głodna, że postanowiła je zjeść bez uprzedniego umycia. Jeanette LeBlanc zjadła aż 24 sztuki smakołyka. Zjedzenie potrawy okazało się zabójcze dla jej organizmu.
Pierwsze symptomy, że z jej ciałem dzieje się coś niedobrego pojawiły się 48 godzin po zjedzeniu potrawy. Na skórze zaczęły pojawiać się duże plamy, a bakteria, która zaczęła się w niej rozwijać zaatakowała nogi Amerykanki. Później pojawiła się silna biegunka, wymioty, dreszcze i wysoka gorączka. Kobieta trafiła do szpitala, a lekarze przez 21 dni próbowali uratować jej życie i pozbyć się zjadającej ciało bakterii. Niestety bezskutecznie.
Wraz z ostrygami do ciała Jeanette dostała się groźna bakteria z rodziny przecinkowców, która określana jest jako mięsożerna. Wydzielane przez nią toksyny sprawiają, że ciało człowieka jest dosłownie zjadane od środka przy pełnej świadomości chorego. O strasznym przypadku kobiety opowiedziała jej przyjaciółka, która chce uświadomić innych, by nie popełniali podobnego błędu co jej zmarła koleżanka
źródła: thesun.co.uk, foto youtube.com