TO JEDZENIE POWODUJE RAKA! Lekarze nie mają wątpliwości…

TO JEDZENIE POWODUJE RAKA! Lekarze nie mają wątpliwości… Jeśli chcesz ustrzec się przed nowotworem, wyeliminuj te produkty ze swojej diety!

 

 

TO JEDZENIE POWODUJE RAKA! Potwierdzają to liczne badania specjalistów. 

 

 

Grillowane czerwone mięso

Zdajemy sobie sprawę, że grillowane mięso smakuje wyśmienicie, jednak… jak dowiedli naukowcy jest ono bardzo niezdrowe. Pieczenie czerwonego mięsa przy użyciu grilla powoduje, że zmienia się struktura chemiczna i molekularna mięsa. W trakcie grillowania wytwarzają się węglowodory nowotworowe.

 

 

 

Wyroby wędliniarskie

Wyroby wędliniarskie, kiełbasy czy parówki to jedne z najbardziej rakotwórczych produktów. Wystrzegaj się ich jak ognia! Zwykle modyfikuje się je w celu polepszenia smaku czy przedłużenia ich okresu przydatności spożycia. Są poddawane wędzeniu, peklowaniu. Większość z tych wyrobów naszpikowana jest konserwantami.

 

 

 

 

Napoje gazowane

W składzie napojów gazowanych znajdziemy rakotwórczy składnik, tzw. barwnik karmelowy, występujący także pod nazwą karmel IV. Warto wiedzieć, że jest on silnie rakotwórczą substancją chemiczną, którą pozyskuje się jako uboczny produkt procesu opartego na amoniaku.

 

 

 

Produkty GMO

GMO, czyli produkty spożywcze zmodyfikowane genetycznie. Powstają na skutek wszczepienia do nich obcego łańcucha DNA. Takie praktyki farmerów mają na celu „ulepszać” warzywa czy owoce. Posłużmy się przykładami. Oto pierwszy z nich. Po dodaniu genów białkowych do cukinii, warzywo wykazuje większą odporność na wirusy.

 

Drugi przykład. Pomidory modyfikuje się w celu zwiększenia ich żywotności.

 

Niektóre opinie specjalistów sugerują, że spożywanie jedzenia modyfikowanego genetycznie zwiększa ryzyko zachorowania na raka. Mogą też wystąpić problemy hormonalne.

Zobacz również: Po zjedzeniu tego boli cię brzuch?! GLUTAMINIANU SODU w tych produktach jest NAJWIĘCEJ!

Zdjęcie: Pixabay

 

 

Komentarze