Restauracje McDonald’s nie słyną z najzdrowszego jedzenia, a w ostatnich latach przyklejono im wiele różnych łatek. Warto jednak wiedzieć, że naprawdę są pewne dania i napoje, których lepiej unikać.
Były pracownik McDonald’s zdradził kilka sekretów dziennikarzom The Sun. Jego zdaniem jedzenie w restauracji wcale nie jest takie niedobre, niezdrowe i złej jakości jak często się sądzi, jednak tak czy siak w menu są pozycje gorsze i lepsze.
ZOBACZ: Oto najwyższe i najniższe emerytury w Polsce! Będzie w szoku, gdy poznasz te kwoty
Rozmówca dziennikarzy ujawnił, że nigdy nie zamówiłby żadnego napoju lub produktu z dodatkiem lodu. Jego zdaniem maszyny wytwarzające lód są za rzadko myte, a przez to mogą być groźne dla zdrowia.
Dodatkowo były pracownik restauracji zdradził, co należy zrobić, aby otrzymać świeże frytki. Otóż należy je zamawiać bez soli – wtedy pracownicy są zmuszeni do przygotowania ich osobno oraz do wyczyszczenia tacy z soli.
A Wy macie jakieś ciekawe doświadczenia z tą lub jakakolwiek inną siecią fastfoodów? Jeśli tak, możecie podzielić się swoimi historiami z nami!