Rak uśmierca miliony osób, a naukowcy nadal pracują nad zwalczeniem tej okrutnej choroby. Okazuje się, że jest na to sposób – herbata z Mniszka w skuteczny sposób oddziałuje na zakażone rakiem komórki.
Mniszek – w Polsce potocznie nazywany mleczem w ciągu 48 godzin dezintegruje komórki rakowe, dzięki czemu zdrowe komórki nie są zarażane. Okazuje się, że roślina często uznawana za chwast – ma cudowne właściwości lecznicze; działa moczopędnie, reguluje wydzielanie żółci, stymuluje prace wątroby oraz redukuje cholesterol. wątrobę, pomaga w alergiach i redukuje cholesterol. Mniszek to źródło witaminy: B6, B1, B2, K, A oraz istotnej podczas leczenia nowotworów witaminy C. Badania wykazały, że mniszek zawiera również: potas, żelazo, wapń, kwas foliowy i magnez.
Naukowcy z Windsor w Kanadzie udowodnili, że korzeń mniszka zabija komórki raka bez negatywnego wpływu na zdrowie, w ciągu 48 godzin. Proces dezintegracji komórek sprawia, że zdrowe komórki nie są uszkadzane.
Herbatę z Mniszka można samodzielne przygotować w domu, wystarczy zaparzyć ususzony, a następnie skruszony korzeń rośliny. Najlepiej zbiera się go jesienią lub wiosną, ususzony korzeń możemy przechowywać do roku – najlepiej w słoiczku w chłodnym, ciemnym miejscu.
Źródło: naturalnews.com
KG
Fot.: pixabay