jedzenie

Pokarmy śmierci. Jeśli chcesz pożyć, lepiej z nich zrezygnuj

Znane porzekadło mówi”jestem tym co jem”. Oznacza to nie mniej ni więcej tyle, że jedzenie ma kluczowy wpływ na nasze życie i zdrowie. Żyjemy w czasach kiedy pokarm stał się rynkowym produktem i producentów często nie interesuje wpływ jedzenia na nasze zdrowie ale to jak się sprzedają. Wiele z dostępnych produktów spożywczych to bezwartościowa pasza, która często ma skrajnie negatywny wpływ na nasze zdrowie i życie. Takich produktów jest  coraz więcej na rynku. Zobacz czego powinieneś unikać aby żyć długo w dobrym zdrowiu.

Niektóre produkty znajdujących się na tej liście są śmiertelnie niebezpieczne i należy ich bezwzględnie unikać:

  1. Tłuszcze trans i produkty zawierające je: są to margaryna, mieszanki tłuszczów typu „masmix” itp, rafinowany olej roślinny, majonez, ketchup, fast foody, słodycze, mrożonki z olejem palmowym, chipsy, popcorn – te produkty są śmiertelnie niebezpieczne
  2. Produkty typu instant: zupki chińskie itp produkty, kostki bulionowe, soki rozpuszczalne – śmiertelnie niebezpieczne
  3. ryby małosolne w plastikowych opakowaniach: ryby przechowywane bez oleju lub soli mają dodatek śmiertelnie niebezpiecznej urotropiny – śmiertelnie niebezpieczne
  4. sztuczne słodziki: aspartam E 951, sukraloza E955, sacharyna E 954 i neotam E961 – śmiertelnie niebezpieczne
  5. paluszki krabowe: to soja z aromatem krabowym
  6. płatki kukurydziane i zbożowe z dodatkiem cukru: tak na prawdę z uwagi na technologię produkcji nie używa się w nich cukru tylko cyklaminian – bardzo szkodliwe
  7. kaszki dla dzieci: są pełne aromatów i sztucznych barwników
  8. wędliny sklepowe: w ich składzie przeważa słonina,  tłuszcz z trzewi (sadło) i skóry wieprzowe, których smak, by przypominały mięso, wzbogaca się za pomocą dodatków smakowych. Są pełne uzdatniaczy i konserwantów
  9. produkty mleczne z długim terminem ważności: dopuszczalne jest jedzenie produktów o terminie przydatności do spożycia krótszym niż 2 tygodnie
  10. gotowe ciasta: są pełne substancji chemicznych
  11. słodycze: zawierają ogromne ilości cukru i chemii
  12. napoje gazowane: ogromne ilości chemikaliów
  13. soki w kartonach: długi termin przydatności zawdzięczają dużej ilości substancji chemicznych szkodliwych dla zdrowia
  14. kurczaki: pełne antybiotyków
  15. banany z przemysłowych upraw: swój piękny wygląd zawdzięczają około 400 typom agrochemikaliów
  16. truskawki i papryka poza sezonem: modyfikowane genetycznie z dużą zawartością chemikaliów.

Niestety często łączymy te pokarmy ze sobą, przez co dostarczamy organizmowi prawdziwej bomby chemicznej. Takie żywienie powoduje rozmaite, liczne choroby od niestrawności, przez alergie po zawały i nowotwory.

Pamiętaj!  Jesteś tym, co jesz.

Źródło: odkrywamyzakryte.com

Fot. rasmed.pl

ZOBACZ TEŻ: https://wsieci24.pl/masowe-zatrucie-na-studniowce-miala-byc-afera-a-wyszlo-smiesznie-i-dwuznacznie/

Komentarze